Je popcorn zdravý?

To, že je popcorn nezdravý není vůbec pravda, právě naopak. Svědčí o tom nejnovější výzkum vědců z Pensylvánské univerzity v USA. Podle jejich rozborů obsahuje popcorn mnohem více zdraví  prospěšných látek = antioxidantů v podobě polyfenolů = než ovoce a zelenina! Jde totiž o 100% nezpracované celé zrno kukuřice. Všechny ostatní obiloviny, přestože se nazývají celozrnné, jsou vždy zpracovávány a tak jsou ochuzeny o ty nejcennější látky. Ale pozor! V popcornu samozřejmě chybějí vitamíny a další živiny, obsažené v ovoci a zelenině. Proto i u popcornu platí: “Všeho s mírou”.

 

Výsledek obrázku pro popcorn

zdroj: časopis 21. století číslo 4/2015

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *